Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

robert11
robert11 - 13-08-2010 21:49:49
Huishouden & Energie

Hoe los ik vergruizing van het voegsel op?

[quote=hajete schreef op vrijdag 13 aug 2010, 14:12]omdat de remedie erg ingrijpend is, zou je het volgende kunnen proberen. (ons ook gelukt). om hol klinkende maar nog wel in vast verband zittende tegels vast te zetten heb ik tegellijm gekocht (in plastic emmertje, de soort voor enigszins flexibele bevestiging) om los van de ondergrond gekomen tegels vast te stten. (waarschijnlijk indertijd te karig met tegellijm omgesprongen). dit erg verdund totdat het een dikke melk was en met een puntig spuitfles in de opengebarsten en uitgezogen voegen laten lopen tot dat het vol leek te zijn. extra lang wachten met drogen en zorgen dat het niet belopen wordt. daarna de voegen opnieuw vullen met voegcement. let op kleurverschil!
tegels die gebroken zijn doordat ze niet geheel vastzitten er uit slijpen via de voeg (veel stof!!!). omdat er geen reserve tegels waren of te koop waren, op stille plekjes hele tegels er uit gehaald en deze als vervanging gebruikt op de loopplekken. de gebroken tegels gelijmd en daarna op de vrijgekomen "stille" plekken gelegd.
langdurige klus maar alles er uit en opnieuw leggen is erger. als het lukt is het mooi meegenomen, maar dat geldt met alles.


het probleem heb ik dus dat de tegels waar het meest gelopen wordt los laten! de vloer is 20 jaren geleden gelegd met prachtige tegels die niet versleten zijn en waar men geen vuil ziet ondanks 2 hondjes!
de tegels zijn diagonaal gelegd en zijn 40x40.
welke lijn heeft u gebruikt??