Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pb
pbarendse - 19-08-2010 23:58:24
Voeding & Gezondheid

Op maat gemaakte oordopjes

@inekel1953: die oorstukjes ken ik ook inderdaad, ze worden vaak gebruikt voor mensen die bijvoorbeeld buisjes in hun trommelvliezen hebben. deze sluiten de oren echter volledig af en ik vraag me af of dat hier de bedoeling is.

de otoplastieken waar ik het hier over heb worden min of meer op dezelfde wijze gemaakt alleen volgt nog een tweede stap. op basis van het siliconen afgietsel wordt een plastiek gemaakt (kan zowel hard als zacht, ligt aan de voorkeur van de gebruiker) waarin ook nog een akoestisch filter wordt aangebracht. dit filter maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een gesprek goed te kunnen volgen terwijl harde geluiden wel afgevlakt worden.

door deze tweede stap worden de otoplastieken wel een stuk duurder, want er is extra materiaal en werk voor nodig. voor bijvoorbeeld motorrijders zijn uw oordoppen absoluut ongeschikt omdat ze te veel geluid weghalen en bijvoorbeeld ambulances e.d. niet gehoord worden.