Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-08-2010 13:27:01
Garantie & Verzekeringen

Afkopen levensverzekering

@wannahave-1: deze verzekering ben je begonnen met een ander doel dan je nu hebt en dat kan natuurlijk altijd gebeuren. voorheen wilde je blijkbaar je nabestaanden goed verzorgd achterlaten, nu ben je (meer) geïnteresseerd in een hoger eindkapitaal. in dat geval ben je inderdaad beter af met afkoop, alleen kun je je nog afvragen of er nog iets van een compensatie zou kunnen komen i.v.m. hoge kosten, want de kosten die bij zulke producten worden ingehouden zijn exorbitant. percentages van 20, 30, ja zelf tot 80% komen voor en dat staat niet in verhouding tot de geleverde inspanning. eenmaal afgekocht vermoed ik dat je niet meer in aanmerking komt voor een eventuele compensatie.

het antwoord op je resterende vraag luidt dan ook dat de kosten van dit soort producten vaak erg hoog zijn. vandaar de lage afkoopsom. het is dus wel reëel, althans, niemand hier weet hoe hoog de werkelijke kosten zijn (procentueel), maar dat ze hoog zijn is geen verrassing.