Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

f.weele - 20-09-2010 11:30:30
Voeding & Gezondheid

Moet familie opdraaien voor begrafeniskosten als er geen geld is?

Ieder mens is onvolmaakt. we sterven uiteindelijk allemaal. het zou dus inderdaad een goed idee zijn om zo'n verzekering te verplichten en te integreren in de zorgverzekering. een ieder die dan iets extra's zou willen bij de uitvaart kan zich dan bijverzekeren. of het ook echt goedkoper wordt hangt af de collectiviteit van zo'n verzekering. ik heb nu het idee, dat als je je vandaag verzekerd hebt, dat je morgen alweer onderverzekerd bent. ik heb ook sterk de indruk dat er sprake is van een soort kartelvorming. bijna alle kleine uitvaartondernemingen zijn of gelieerd of overgenomen door een grote uitvaartorganisatie zoals monuta. ik hoop inderdaad dat hier in de toekomst wat verandering komt.
m.vr.gr=robert11 schreef op maandag 20 sep 2010, 10:10:=ron530 schreef op zondag 19 sep 2010, 15:12: gewoon verplichten. zoals je de zorg bij leven ook verplicht verzekert, moet het bij de dood ook zo zijn. uitvaart is eenmalig en de kosten zijn peanuts vergeleken bij de ellende die je een ander aandoet.

ik ben er helemaal meeeens! het zou zelfs mogelijk de uitvaartverzekering moeten kunnen integreren in de zorgverzekering, en het goedkoper maken dan het nu is!
uitvaartverzekeringen zijn abnormaal duur en overal verschil. het is tijd om een al die soorten verzekeringen te reorganiseren, alleen zo kan men de kosten (en de erger) in toom houden...
...misschien droom ik.....