Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-09-2010 16:25:23
Geldzaken & Recht

Rentepunten ing

Je krijgt deze punten niet voor niks!! het levert hoe dan ook minder rente, of meer kosten op voor je rekening. al dit soort zaken moeten namelijk ergens van betaald worden. dat geldt ook voor airmiles, zegeltjes, en de rest van dit soort onzin. uiteindelijk betaal je zelf.
deze rentepunten slaan echter alles, zeker toen bekend werd dat ze gingen vervallen na verloop van tijd. het enige dat je er mee kunt is in hun (te dure) shop zaken kopen. het wakkert gewoon het consumentisme aan: je hebt de punten, je 'wilt'er iets voor kopen (want het lijkt waarde te hebben...), dus koop je iets. heel soms is er iets interessants qua prijs, maar meestal ben je elders goedkoper uit.
naast alle bonussen voor topmensen van banken zijn deze rentepunten de doorslaggevende reden geweest voor mij om van bank te wisselen en ik begrijp niet dat er niet veel meer mensen zijn die dat doen. er zijn namelijk banken die wél zinnige zaken doen met mijn geld. ik hoef niet persé de allerhoogste rente, maar wil wel graag het gevoel hebben dat de winst die er gemaakt wordt nuttig gebruikt wordt en niet belandt bij een groep mensen die menen daar meer aanspraak op te maken dan ik en dit kunnen doen onder de verkeerde voorwendselen!
wat ik gedaan heb: gewoon van bank gewisseld. sindsdien heb ik minder kosten, meer rente (ook op mijn betaalrekening!), beperkte of geen bonussen voor topmensen, een bank die mijn geld verantwoord besteedt, een super makkelijk internet betaalsysteem, alle service die je kunt bedenken, en de mogelijkheid een deel van mijn rente te schenken aan een goed doel!! en vooral: geen rentepunten meer. life can be good.... een aanrader dus.
en mocht je het idee hebben dat het lastig is om over te stappen?? dat gaat zo goed als automatisch. ik heb dat nu met twee rekeningen en twee verschillende banken gedaan en nog nooit één probleem gehad.
mijn 32456 rentepunten ben ik ik kwijt, maar heb er duizend keer meer voor teruggekregen!