Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-10-2010 11:00:45
Voeding & Gezondheid

Visolie bij adhd

Ik vraag me af wat het doel is bij het stellen van de vraag wie heeft er ervaringen met capsules visolie bij kinderen met adhd?
sommige reacties zullen wellicht positief zijn, of sommigen negatief, of alle reacties positief of alle reacties negatief: het zegt allemaal niets over de werking.
daarvoor moet je kijken naar het wetenschappelijk bewijs en ook de manier waarop dat verkregen is moet je zeer kritisch bekijken, en zeker wanneer het onderzoek is betaald door de visolie producenten. onafhankelijk onderzoek is minder verdacht maar moet ook kritisch bekeken worden.
daarnaast is het nuttig te beseffen dat er artsen zijn als daniel amen die van mening zijn dat adhd niet 1 aandoening is, maar 6!
en dat ritalin in bepaalde gevallen effectief is, maar in andere gevallen averechts kan werken. het is trouwens verhelderend om naar zijn (soms wat irritant amerikaans-commerciele) filmpjes te kijken op youtube. hij heeft al meer dan 50.000 hersenscans bekeken. wat voor meer psychiaters aan te raden zou zijn.
verder is het frappant om te realiseren dat adhd percentueel significant meer voorkomt aan de oostkust van de vs dan in het midden en westen!
het lijkt te suggeren dat lifestyle van invloed is op het voorkomen van adhd?
probeer eens de tv en computer een tijdje te verbannen voor uw kind!
geen snoep en veel beweging.
verder lijkt het me in ieder geval verstandig om zo zuiver mogelijke visolie te slikken. de zee en de vis zit vol met brandvertragers, pcb's , kwik en andere zware metalen. moet je niet teveel van binnen krijgen.
wanhoop niet: tot je laatste dag maakt on s lichaam 1 miljoen nieuwe neuroverbindingen per seconde, genoeg kans op verbetering dunkt me!