Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jd
jdegoffau - 07-10-2010 12:26:21
Geldzaken & Recht

Wat is kassa in nieuwe seizoen achteruit gegaan

Ik ben het deels eens met de topicstarter.

een overeenkomst ga je aan omdat het je bevalt. bevalt het niet, dan doe je het niet. echter,

=seeker schreef op zaterdag 11 sep 2010, 23:58:
als je die rente niet had willen betalen dan had je maar flink moeten sparen dan hoef je niet zo'n hoge rente te betalen.

een huis kopen in nederland zonder lening is slechts voorbehouden aan een enkeling. daar komt bij dat die enkeling wel heel hard op zijn achterhoofd gevallen moet zijn als hij geen lening afsluit gezien alle fiscale voordelen en mogelijkheden om een hoger rendement te halen dan de rente die hij betaalt.


=seeker schreef op zaterdag 11 sep 2010, 23:58:
als ik een product goedkoper kan inkopen ga ik u ook niet mijn prijs daar op aanpassen, want als je meer kunt verdienen op je product dan zou je stom zijn dat niet te doen.


weer een interessant punt. wat nou als je product te duur is, of erger, nog, als niemand jou product wilt hebben omdat je niet luistert naar je klanten?

=seeker schreef op zaterdag 11 sep 2010, 23:58:
iemand die een hypotheek neemt die heeft de bank nodig en niet andersom en als u een rente van 4.8 voor 10 jaar genomen hebt dan hoef je niet te verwachten dat ze je plots een lagere rente geven.


en daar zit het hem in. banken hebben een bepaalde machtspositie omdat "wij" een hypotheek nodig hebben en "zij" die kunnen leveren onder hun voorwaarden. is dat vraaggestuurd? in absolute zin wel. hebben wij veel te kiezen? verschrikkelijk veel. zit er veel verschil in al die producten en weten we wat we kiezen?

je sluit een overeenkomst af om een huis te betalen, maar alleen de zeer goed voorgelichte weet wat hij afsluit en hoe het afloopt in hypotheken land. met vaste rentes is het nog we redelijk duidelijk, gaan we het hebben over polissen en variabele rentes, dan hebben banken (ondanks dat ze het steeds meer proberen) nog de grootste moeite duidelijk te zijn naar hun klant.

in dat opzicht ben ik heel blij dat kassa hier kritisch naar kijkt en ons, de klanten van de bank, probeert beschermen en voor te lichten.