Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 11-10-2010 23:10:02
Geldzaken & Recht

Bijdrage betalen aan kind van 23 die studeert en samenwoont

---ouders kunnen overeenkomen dat de onderhoudsplichtige ouder aan hun meerderjarige kind van 21 jaar of ouder een (studie)bijdrage betaalt, zolang het kind met redelijke resultaten een beroepsopleiding volgt of studeert. daaraan wordt ook een leeftijd gekoppeld, bijvoorbeeld tot de 25-jarige of 27-jarige leeftijd van het kind.
in dat geval is sprake van een derdenbeding. daaraan wordt gekoppeld, dat het beding onherroepelijk is, zodat het kind recht heeft om nakoming van dit beding te vorderen.--http://www.alimentatie.nl/page?2,708/particulier/onderhoudsbijdrage_voor_jongmeerderjarigen">info

tenzij jullie hierover dus iets hebben vast gelegd, verwacht ik niet dat ze - samenwonend, met inkomen - nog iets te claimen heeft........

maar je zou nog even informatie kunnen vragen, door het geven van de volledige info over het hoe en wat bij het http://www.juridischloket.nl/pages/default.aspx">juridisch loket die kunnen je dan precies vertellen hoe of wat in jullie situatie geldt.

succes,