Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lieflijke
lieflijke - 12-10-2010 09:23:57
Geldzaken & Recht

Bijdrage betalen aan kind van 23 die studeert en samenwoont

Dit zijn eerder emotionele zaken dan zakelijke zaken:

u heeft een eigen huis én een laag inkomen.

u werd gedwongen, door de gebreken, te verbouwen.

het is het kind van uw man

hier is het geen kwestie van moeten maar willen of niet

je wil je kind bijstaan om redenen en om andere redenen niet

ik ben een bijstandsmoeder, ik heb het altijd helemaal zelf gered, met af en toe een extraatje van mijn moeder. nu willen mijn ouders het anders doen, ze worden ouder (70 en 84), mijn broer is plots overleden. maar ik vraag er nooit om en ga er ook nooit van uit. maar ik geniet er wel van. zodat het voor de kinderen draagbaarder wordt. ik ben nog steeds zuinig.

als je iets persé wil, dan kan het ook.

ik ben er ook van: zelfstandigheid, voor je zelf zorgen. inzage in het uitgavepatroon van kind en vriend. wat doen zijn ouders?

een kennis van mij zat in de bijstand, haar dochter en haar man hadden allebei een inkomen en leefden zo boven hun stand dat ze meeteerden op de bijstand van haar moeder, het kan maar zo! dan had de hond geen eten of het kind geen kleren... en dat kon die moeder niet laten gebeuren natuurlijk....

kortom: diep van binnen onderzoeken wat er allemaal speelt, navraag doen bij het juridisch loket of bij het nibud

ik krijg een beetje het gevoel: ik wilde wel geld meesturen maar de envelop was al dicht.

volkomen terecht, waarom niet? ook kostgeld vind ik heel normaal, en daar zijn de meningen heel erg over verdeeld, onder ouders en onder kinderen...

lieflijke