Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-11-2010 12:22:46
Geldzaken & Recht

Geen bsn nummer in paspoort

Om te beginnen hoef jij niet te bewijzen, dat de wet dit voorschrijft. iedere nederlander wordt geacht de wet te kennen en dat geldt zeker voor instellingen/ziekenhuizen. je zou de wettekst aan ze kunnen laten zien en dan moeten ze het gewoon verifiëren.
ten tweede vraag ik me af, waarom je niet onder behandeling bent in een duits ziekenhuis als je in duitsland woont of zitten daar dan weer andere (administratieve) nadelen aan vast? verder schrijf je, dat je in nl zorgpremie moet betalen. wat versta je daar onder? is dat de premie zorgverzekeringswet, die van je loon wordt ingehouden of ben je verplicht verzekerd bij een nl zorgverzekeraar? is dat dan een speciale regeling voor grensarbeiders? want normaal zou je verzekerd moeten zijn in je woonland.

eén ding staat als een paal boven water: volgens het europese hof mag de nl regering nederlanders die in het buitenland wonen, niet anders behandelen dan nederlanders in nl. ik vraag me dus af of artikel 3 van de paspoortwet wel rechtsgeldig is. maar dat lost jouw probleem nu niet op.