Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-12-2010 00:49:39
Computers & Telefonie

Pc beveiliging

Een scanner testen en beoordelen door te scannen met een andere scanner...???... kan het nog dommer ???
hoe weet je dan dat scanner #2 betrouwbaar is??
van "heuristic" instellingen nog nooit gehoord zeker?? of van "false positives"?

virusscanners zijn namelijk buiten een beveiliging toch ook een commercieel produkt en om dat te verkopen is het leuk dat het toch op zijn minst "lijkt" te werken.
soms lijkt het er daarom op dat ze de "false positive" daar zelf voor bedacht hebben, op die manier lijken ze zich te onderscheiden door meer te vinden dan een andere scanner.
ik kom hier echt zo af en toe lezen om te lachen, de ene selfmade expert slaat al grotere onzin uit dan de andere, een paar echte daargelaten.
de meesten moeten echter bij de "hoe krijg ik een vlek uit mijn nieuwe overhemd" problemen blijven, daar word al genoeg geblunderd.
wat virusscanners betreft, de echte grote jongens kunnen het niet maken om echt uitgesproken slecht te zijn maar ze presteren meestal zeker niet beter dan dat ze door hun gebruiker zijn ingesteld (of juist niet zijn ingesteld omdat ze geen idee hebben)
verder is het net als de kip en het ei.......er zal eerst een virus moeten zijn eer een scanner hem kan herkennen en de ene is daar net iets slimmer of sneller in dan de andere.
met andere woorden, een simpel antwoord is hier absoluut onmogelijk, dus zeg dat dan ook tegen de vragensteller!!!