Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

moeder56
moeder56 - 15-12-2010 22:19:26
Geldzaken & Recht

Geldzaken & recht

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een voedselpakket?

als (landelijk vastgesteld) criterium voor verstrekking wordt uitgegaan van een bepaald maximum leefgeld per maand. daarmee bedoelen we het inkomen dat resteert ná aftrek van vaste lasten als huur, gas, electriciteit, water, verzekeringen, ziekenfonds, aflossingen van schulden en dergelijke. dat bedrag is bedoeld voor de variabele kosten van een huishouden, zoals eten, kleding en andere zaken.
eenpersoonshuishouden : € 175,-
daarbij optellen voor iedere volwassene (vanaf 18 jaar)€ 60,-
kinderen t/m 12 jaar : € 25,-
kinderen 13-18 jaar : € 50,-

hulp wordt geboden voor een periode van maximaal 3 jaar. veelal komt deze periode overeen met de periode waarin een aflossingsverplichting bestaat in het kader van een eventuele schuldsanering. na zes maanden toets de voedselbank via de professionele hulpverlener of de voedselhulp nog steeds nodig is. het aanvraagformulier moet altijd gestuurd worden naar de voedselbank die actief is in uw woonplaats.