Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-12-2010 16:23:02
Voeding & Gezondheid

Hoe betrouwbaar is een paragnost

1paul schreef op woensdag 22 dec 2010, 11:59: als je niet in een paragnost gelooft omdat het niet wetenschappelijk bewezen is moet mij eens bewijzen op wetenschappelijke basis dat liefde echt bestaat of nog beter verliefdheid...

of bewijs eens dat god bestaat....

dat iets niet te bewijzen is zegt niets over het bestaan ervan naar mijn idee...

liefde veroorzaakt aantoonbare fysieke veranderingen bij mensen en dat is zeker wetenschappelijk vast te stellen. dat is geen bewijs, maar dat is ook niet nodig want niemand ontkent het bestaan van liefde, of verliefdheid.

voor het bestaan van een god ligt dat anders, maar die moet zijn eigen bestaan maar bewijzen aan iedereen die daar behoefte aan heeft......

je laatste opmerking klopt wel, maar paragnosten houden zich niet op de vlakte, ze geven mensen adviezen op allerlei gebied maar ontrekken zich aan controle op de juistheid van die adviezen. daardoor kunnen mensen in de problemen komen, zie de start van deze discussie.
het recht om deze beweringen te toetsen kun je 'ongelovigen' niet ontzeggen, wie er in gelooft heeft geen bewijs nodig en blijft kennelijk nog steeds geloven, zelfs als het bewijs van het tegendeel geleverd is.
moeten ze zelf weten, als ze van mij maar niet hetzelfde verlangen.
wat paragnosten beweren, zou wetenschappelijk aantoonbaar juist moeten zijn.
dat dat tot nog toe niet gelukt is, ligt niet aan de wetenschap.