Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-01-2011 17:03:53
Voeding & Gezondheid

Wat kosten brillenglazen?

Drbeetle schreef op woensdag 5 jan 2011, 16:33: helaas spat de onkunde van de meeste antwoordgevers weer af en veranderd het draadje van de discussie weer.

ten eerste; wil je weten wat een goede opticien is, kijk dan op de site van de nuvo daar staan alle aangesloten optiekbedrijven vermeld, ook kun je via deze link, http://www.nuvo.nl/websites/nuvo/files/lijst%20gediplomeerden/2010-12-31_lijst_gediplomeerden.pdf">lijst van gediplomeerde opticiens, zien welk bedrijf gediplomeerde opticiens in dienst heeft.

ten tweede: de glazen voor uw vrouw zijn niet de eenvoudigste glazen cilinders groter dan 3 moeten erg nauwkeurig aangemeten worden (op de graad nauwkeurig). jammer dat u de sferische waarde er niet bijvermeld heeft anders was het vergelijk nog makkelijker. de prijs van de glazen hangt voornamelijk af van het merk ( essilor, hoya, hoc, huismerk etc.) af wat u kiest ook speelt de keuze van de ontspiegeling een rol bij de totale glasprijs een eenvoudige ontspiegeling is veel goedkoper dan een hoogwaardige ontspiegeling met bijvoorbeeld uv filter. emi filter topcoat etc. ook is het natuurlijk van belang of u een enkelvoudig glas besteld of een multifocaal ontwerp. multifocaal is een glas waarmee zowel in de verte als nabij scherp gezien kan worden (bijvoorbeeld varilux van essilor, varifocus van ha, progressiv van rodenstock, gradal van zeiss, optiview huismerk glazen, etc)
het ene glas is niet beter of slechter dan het andere als je naar de functie kijkt, alle multifocale glazen hebben bovenin een gebied om veraf te kijken en onderin een klein gebied om te lezen. de prijs van deze g;azen is dan ook weer afhankelijk van hoe het leesgedeelte erin geslepen is. bij het ene mer is de overgang erg breed en het verloop rustig terwijl het bij een ander merk wat smaller is en wat harrder overloop. een goede opticien kan u de verschillen tussen al deze glazen goed en uitgebreid uitleggen.
wat dan ook nog van invloed is op de prijs van de glazen is de dikte die gekozen word. een standaardglas met brekingsindex 1,5 is veel goedkoper dan een glas met brekingsindex 1,6 of 1,74. maar een hoge brekingsindex kan ook weer voor "kijkproblemen" zorgen.

ten derde is de montuurkeuze, u gaat glazen aanschaffen die erg duur zijn en waar u graag een lange tijd mee wilt doen. kies bij de opticien dan ook een montuur uit dat die door u gewenste draagtijd meegaat.
bij mij in de winkel heb ik ook wel monturen van € 35,00 euro hangen, maar ik heb ze ook wel van 250 euro en alles wat er tussen inzit. bij mij in de winkel kunt u het kwaliteitsverschil tussen een bril van € 35,00 en € 175,00 gewoon voelen en zien.

mijn advies aan u is;
zoek een opticien waar men rustig de tijd neemt voor u en laat u alle voor en nadelen van de glazen uitleggen. de meeste "zelfstandige" opticiens kunnen van meer dan 1 leverancier leveren (ik kan zelf een keuze maken uit minimaal 8 leveranciers van brilleglazen) zodat er voor u altijd wel een passende glaskeuze gemaakt kan worden.

tot slot een kleine indicatie voor glazen

enkelvoudig, gehard en basis ontspiegeld van huismerk, 1,50 brekingsindex € 128.00 per glas
enkelvoudig, gehard en basis ontspiegeld van essilor, 1,50 brekingsindex € 135.00 per glas
enkelvoudig, gehard en basis ontspiegeld van huismerk, 1,67 brekingsindex € 158.00 per glas
enkelvoudig, gehard en basis ontspiegeld van essilor, 1,67 brekingsindex € 165.00 per glas

multifocaal comfort, gehard en basis ontspiegeld van huismerk, 1,50 brekingsindex € 220.00 per glas
multifocaal comfort, gehard en basis ontspiegeld van essilor, 1,50 brekingsindex € 237.00 per glas
multifocaal comfort, gehard en basis ontspiegeld van huismerk, 1,67 brekingsindex € 288.00 per glas
multifocaal comfort, gehard en basis ontspiegeld van essilor, 1,67 brekingsindex € 336.00 per glas

dit is puur om je een indruk te geven van de glazen, ik ben niet diep aan het zoeken gegaan waar het grootste voordeel te halen is omdat dit natuurlijk afhankelijk is van veel meer omstandigheden.

ik hoop dat je hiermee een beetje geholpen bent

grtz

herald
leuk deze reclame voor eigen zaak, maar ik vind dat je aan de hele dure kant bent. bij mij kostte een gewoon enkelvoudig kunststof glas index 1.6, 89 euro ,want 1.5 is weinig meer mee te doen omdat dit glas vrij hard is en niet geschikt is om in te boren en wat snel splintert. compleet met een mooie groene ontspiegeling.