Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lord_dolle - 10-01-2011 12:18:36
Huishouden & Energie

Verwarming aan laten staan of toch niet?

De conclusie is al gegeven, edoch het op een rijtje zetten:

controleer de meterstanden een week lang op beide manieren. zodat je een idee krijgt van langdurig verbruik. in acht nemende dat de temperaturen buiten ongeveer hetzelfde zijn in de loop van de tijd van de metingen.

koude lucht kan inderdaad meer vocht bevatten dus een te lage temperatuur kan op de lange duur een vochtprobleem opleveren waaronder ander schimmel. schimmel staat in de top 5 van problemen voor mensen met astma / bronchitus. een vocht probleem is ook te ruiken. loop maar eens een oude kelder in waar niet gestookt wordt, dan ruik je ook het vocht / schimmel.
daarintegen een te droge lucht veroorzaakt irritatie aan je ogen. goed geïsoleerde woningen hebben daarom luchtroosters zodat er toch een soort vochtregulatie is.

wij zelf zetten de termostaat 's nachts (vanaf 20:00 uur) op 15 graden in de winter en zomers op 12 graden. 's morgens / overdag op 19 graden, en zo nu en dan een half graadje erbij omdat het ietsje frisjes wordt omdat de kachel niet aanslaat op dat moment dan. wij zijn de gehele dag thuis, en dragen een trui. klinkt stom, maar tegen kou kan je je kleden niet tegen warmte.

succes