Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 17-01-2011 18:58:21
Computers & Telefonie

Internetnetwerk via stopcontact

[quote=dirk23 schreef op maandag 17 jan 2011, 17:37]@ikbenik: leuk, een ervaringsdeskundige... ja, die 50 euro is wel erg goedkoop dan. dus de normale merken kosten rond de 200?

goede wel.

[quote=dirk23 schreef op maandag 17 jan 2011, 17:37]zijn je ervaringen hiermee positief of zijn er dingen die niet zo handig/goed zijn/?
zoals kabel tegenover adsl, is er een verschil?
dit werkt toch niet via wifi/bluetooth-achtige techniek maar puur met draadjes? of worden beide technieken gebruikt.
bij powerlan wordt de techniek gebruikt dat het signaal op de 230v draden gezet wordt en ook weer er vanaf gehaald wordt.

bij de duurdere merken worden de signalen 128 bit wpa-psk versleuteld, net als bij de wifi verbinding.
de dure set die ik aangaf kun je ook meerdere adapters met elkaar laten communiceren.

de gebruikte techniek heeft wel een nadeel, en wel dat de netvervuilers (adapters, apparatuur, enz.) een hoop rotzooi op het lichtnet gooien, dat de werking van die powerlan verstoord wordt.

zo ben ik met diezelfde techniek bezig geweest om op een boerderij twee computers die 60 meter uit elkaar stonden op die manier met elkaar te laten communiceren, omdat een kabel trekken niet mogelijk was en wifi ook niet mogelijk was.
helaas werkte de verbinding alleen als alle apparatuur, machines, enz. uitgeschakeld worden. wat in de praktijk niet mogelijk is.