Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-01-2011 19:31:51
Vrije tijd & Tuin

Kattenverjagers, werkt dat?

Koffieprut helpt geen zier. mijn eigen katten lopen er gewoon doorheen. bovendien schimmelt het. cacaodoppen ook, maar die kan je aanvullen. dat doe je dan eerder voor het uiterlijk van je tuin dan om katten te verjagen. kostbare optie.

er zijn dus echt katten die het niet begraven. ik heb zelfs bij de voordeur gaas van de stoeptegels schuin naar de muur gespannen omdat toen ik de aarderand had weggehaald ze op de tegels gingen poepen, ja echt.. zonder begraven. en nee, het zijn geen honden. en als het nou harde drollen waren, maar de katten hier zijn blijkbaar ziek, want alleen met een emmer water krijg je het weg. mijn auto staat voor de voordeur tussen twee schuren en als ik uitstapte was het oppassen geblazen. bovendien stonk het vreselijk naar urine en poep. ook lekker voor de postbezorgers. bij de voordeur is de ellende opgelost door het strooien van groene korrels van pokon. het is geleiachtig en ruikt lekker fris, maar de katten vinden dit echt vies. het ziet er niet uit (ook op de vensterbank, want ze plassen tegen de ramen) maar het is effectief voor op kleinere gerichte plekken. een hele tuin lukt niet weet ik uit ervaring.

in de achtertuin heb ik gaas boven de schuttingen geplaatst omdat de tuin als kattenbak gebruikt werd. ook hier trouwens werd de poep niet begraven terwijl ze op de aarde poepten. en bijna altijd diarree. bovendien kan je niets buiten laten staan, want er wordt tegenaan gesproeid. het sijpelde gewoon van de achterdeur af als ik die open doe. pak een tuinstoel en het stinkt naar pis.
in deze wijk zijn mega veel baasje-loze katten (of achteloze baasjes) die door buurtbewoners verzorgd worden. deze katten hebben simpelweg geen baasje met kattenbak en moeten ergens hun behoefte kwijt. laat dat nou net mijn tuin geweest zijn.
ik kan trouwens ook mijn dakraam boven niet open zetten, want ze komen binnen. staat het op een kier dan plassen ze naar binnen.

het is gewoon triest voor die beestjes. gauw een verplichting tot castreren zodat men niet almaar leuk nestjes neemt om te verkopen voor een paar centen. dat zou het tuinleed ook verzachten want dan blijven de eigenaren over die wel voor hun katten zorgen en de moeite nemen een kattenbak te plaatsen.