Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-01-2011 08:05:28
Vrije tijd & Tuin

Kattenverjagers, werkt dat?

Wij hebben ook veel overlast van katten. omdat ik niet weet wie de eigenaars zijn, heb ik inmidels zelf van alles geprobeerd om de katten uit onze tuin van ruim 700 m2 te verjagen: cacaodoppen, koffieprut, schrikdraad, reigerverschrikker enz.enz. maar niets hielp. in het verleden hebben wij zelf een kat gehad maar die is tijdens een gevecht met de andere katten zo toegetakeld dat de dierenarts hem ter nauwernood kon redden, later is hij toch overleden. wij hadden ook een kattenluikje in de bijkeuken zodat onze kat zelfstandig de tuin in kon. op een nacht hoorden wij een vreselijk lawaai in huis. er waren toen 2 vreemde katten in onze bijkeuken in gevecht om de voerbak van onze kat.
dit is de reden dat wij nu niet meer aan de aanschaf van een nieuwe kat durven te denken.tegenwoordig wordt ik 's-nachts vaak wakker omdat een groep katten in onze tuin aan het vechten slaat. tijdens zo'n gevecht heb ik terwijl ik wakker lag, aan het volgende gedacht: ik koop een vangkooi (internet ca. 50 euro) en als ik hiermee een kat heb gevangen dan overgiet ik hem met schenkstroop in de hoop dat hij daarna gauw naar zijn baasje vlucht en daar op de bank gaat liggen. misschien houdt zijn baasje hem dan in zijn eigen tuin. helaas wil mijn vrouw dit niet maar vorige week vertelde zij dat zij graag wat kippetjes zou willen. ik vind kippetjes vooral leuk als zij in de tuin mogen rondscharrelen dus wie weet ga ik mijn plannetje nog eens uitvoeren. ik zal in ieder geval deze rubriek met belangstelling volgen om te zien of er een andere oplossing voor dit probleem is.