Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-02-2011 10:20:18
Geldzaken & Recht

Kostgeld betalen

Nogal schokkend, maar dat terzijde.

ik zou naar een rechtswinkel in je stad gaan, is overigens gratis. en met die informatie zou ik een gesprek aangaan met de eisende instantie, met bank/girogegevens waarin duidelijk is wat je allemaal al uitgeeft en betaalt.

mij lijkt het meer een emotionele kwestie, zoals zo vaak. het wordt hoog tijd, lijkt mij, om de los te maken van deze emotionele en financiele leegzuigende personen.

dat zijn geen ouders, maar permanente uitzuigers. ouders lossen hun eigen problemen op en die van hun kinderen er evt bij, afhankelijk van de leeftijd.

dus, al heb je niks, snel weg daar en leven van je eigen geld, desnoods op sinaasappelkistjes, met twee salarissen en een klein huis kun je mooi een schone start maken.

jullie zijn zo gewend op deze basis te leven, maar het is totaal abnormaal.


kostgeld is normaal, ook als je rijk bent, het is goed voor het besef van het kind dat wonen geld kost. maar dat zijn meestal symbolische bedragen, tenzij het kind veel en veel meer verdient dan de ouders, dat kán.

mijn zoon gaat straks ook ca 800€ verdienen, maar moet daarvan zijn eigen studie (mbo bll) betalen, reiskosten, boeken, lesgeld. zijn schulden, telefoon; dan blijft er vooralsnog per maand een krappe 200€ over, ik denk dat ik daarvan geen kostgeld ga vragen. wél moet hij mij compenseren, zodat we met zijn drie-en op t zelfde niveau kunnen blijven leven (moeder met 2 kinderen). omdat bv kinderbijslag vervalt, kindgebondenbudget verandert.

hij is 16 en blijft gewoon (mijn) kind, ik kook voor m, was voor m, zorg voor m zoals ik dat altijd deed. volgend jaar gaat zijn salaris aardig omhoog (wwb opleiding) door leeftijd, werkervaring en opleiding, dan moeten we alles opnieuw herzien.

hij moet wel iets kunnen opbouwen, naast dat als hij thuis woont, we met zijn drie-en gewoon minimaal moeten kunnen leven. mijn dochter gaat volgend jaar naar de middelbare, ook een forse kostenpost. dat deel komt voor mijn rekening. of ik zorg dat dat betaald wordt, maar niet door hem.

ik kan zijn salaris en uitgaven van volgend jaar nog niet overzien, eerst dit jaar maar, maar het kan zijn dat we dan hele andere afspraken, in overleg met hem en een begeleider, maken.

ik betaal van zn snor bv nog de verzekering, hij zelf die van zijn scooter en sleutelen en benzine. en 10€ telefoon.


ik wens je heel veel sterkte met deze situatie, wat mij betreft ben je al jaren over je eigen grenzen aan het gaan, en houd je de situatie zoals die thuis is mede in stand als geldschieter. lijkt me heel ongezond en onaangenaam, maar je zult zelf veranderingen aan moeten brengen in je eigen leven, zeker nu je volwassen bent. daar moet je verantwoording voor nemen, al lijkt dat hard, en zal iedereen protesteren, je moet voor jezelf gaan en je eigen leven, en met jouw salaris kun je prima voor jezelf zorgen in een eigen woonsituatie, je hebt meer dan de bijstand, dus dat moet lukken.

nogmaals sterkte!

lieflijke