Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-02-2011 18:18:38
Geldzaken & Recht

Kostgeld betalen

Beste pinguinding,

wat een vervelende situatie waar je nu inzit en waar je al zoveel jaren mee te maken hebt, je ouders zijn blijkbaar hopeloos als ze, nadat ze al ooit uit huis gezet zijn, er weer zo een puinzooi van hebben gemaakt waardoor ze nu van de schuldsanering afhankelijk zijn.

helaas voor jou moet je kostgeld gaan betalen omdat het alternatief is dat je moeder en haar vriend anders geen hulp krijgen en je uiteindelijk dus opnieuw letterlijk op straat komt te staan. wat je tot nu toe met de beste bedoelingen hebt gedaan is niet de beste manier om mensen met dit soort problematiek te helpen zoals je nu ervaart. hetzelfde probleem namelijk steeds opnieuw schulden maken blijft namelijk terugkomen en door als het nodig is bij te springen heb je eigenlijk geholpen het probleem in stand te houden. jij bent de steeds het redmiddel geweest van je ouders en het is hoog tijd dat je daar mee stopt!

neem contact op met de het bureau dat hun schuldhulpverlening regelt, zet al je noodzakelijke uitgaven op een rij (dus naast, studie/school, ziektekostenverzekering e.d ook die voor kleding, eten en drinken) en de verplichtingen die je bent aangegaan zoals telefoon en andere abonnementen en maak een afspraak met hen over het bedrag dat je minimaal moet betalen aan kostgeld, dat is dan ook het enige wat je nog bijdraagt voortaan! je zal dit dan aan hen moeten betalen en je moeder en haar vriend krijgen gewoon het minimale bedrag aan leefgeld en daar zullen ze het mee moeten doen ook al kan je daar geen auto van rijden en is het net genoeg om eten van te kopen. je weet dan in ieder geval dat de huur en de andere vaste lasten betaald worden en als je moeder geen geld genoeg overhoud om eten te kopen is dat hààr probleem

wees daarin streng naar je moeder en haar vriend toe èn naar jezelf en laat je niet verleiden toch wat extra's aan hen te geven. je bent al veels te lang veel te goed voor hen geweest met als resultaat dat ze nu nog niets geleerd hebben van hun eerdere fouten en misschien leren ze het wel nooit maar daar hoef jij de rekening niet voor te betalen. zorg voor jezelf en laat hen door ondervinding wijzer worden, "zachte heelmeesters maken stinkende wonden" zeggen ze en dat is waar dus als jij hen steeds helpt als zij er een zooitje van maken leren ze nooit hun eigen probleem op te lossen en kan je het de rest van je leven blijven doen. geloof me het is dan een bodemloze put waar je alleen maar depri en doodmoe van wordt.

ik wens je heel veel sterkte met alles en hoop dat je zelf een goede start kan maken zodra je op jezelf kan gaan wonen, veel geluk daarmee.

groetjes,
enigma.