Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

herrdroetker
herrdroetker - 25-02-2011 21:49:23
Geldzaken & Recht

Geen onderhoud gasketel

Lieber poltol,

u heeft groot gelijk!

lieber grootvader,

volgt u de aanwijzingen van poltol.

een opzetje voor de brief (aangetekend met ontvangstbevestiging kost € 8,50):

geachte ymere,

sinds -datum jaar- is geen onderhoud uitgevoerd aan de cv ketel in mijn woning -adres-. de firma klomp technisch bureau heeft reeds meerdere malen afspraken voor onderhoud verzaakt onder het voorwendsel dat ik niet thuis zou zijn geweest. de laatste keer op -datum uur- heb ik mijn aanwezigheid kenbaar gemaakt met een brief op mijn huisdeur, zodanig zodat de onderhoudsmonteur deze niet over het hoofd kon zien. ik was overeenkomstig de afspraak aanwezig van -uur- tot -uur-. desondanks heeft klomp technisch bureau naderhand in strijd met de werkelijkheid gesteld dat ik niet aanwezig zou zijn geweest. (dat ze bij de dokter voor de deur stonden is niet relevant, dat is hun fout, die discussie moet u beslist niet ingaan)

ik wijs u op uw aansprakelijkheid als eigenaar / verhuurder voor de gevolgen van gebrekkig of achterstallig onderhoud, gedurende inmiddels -...- jaren, aan de onder uw verantwoordelijkheid vallende cv ketel (gasinstallatie). ik verzoek u dringend om uiterlijk binnen -...- kalenderdagen te bewerkstelligen dat de cv ketel wederom aan de ontwerpvoorschriften en de veiligheidsvoorschriften voldoet.

gaarne zie ik uw reactie tegemoet om tot een afspraak te komen.

hoogachtend,
grootvader
-contactgegevens-

niet meteen gaan dreigen met "in gebreke stelling" of "de rechter" (dat kan later nog). dan geeft u ymere de ruimte om, zonder gezichtsverlies, corrigerend op te treden zowel naar klomp als naar de toestand van uw cv ketel.

gesundheit!
herrdoktoroetker