Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-04-2011 14:48:38
Huishouden & Energie

Vve blokkeert zonnepanelen

In mijn eigen mening zou ik de gehele vve geen macht willen geven. het is een vaak ondemocratisch orgaan dat sommige mensen het recht geeft zich met zaken te bemoeien waar ze totaal geen belang bij hebben. in de wet is het mooi geregeld met de minimale opkomst etc, maar in de praktijk blijkt het er op neer te komen dat vergadering 1 niet genoeg opkomst heeft waardoor op vergdering twee er met een enorm lage opkomst dingen besloten kunnen worden.

de vve, en vooral het dagelijks bestuur daarvan, hoort een uitvoerende, ondersteunende rol te hebben. echter, ze stelt zich op als een wetgevende partij. te vaak gerund door het type de-vve-is-mijn-lust-en-mijn-leven, goed ik chargeer, maar dat komt door persoonlijke irriatie.

hoe kan het zijn dat een orgaan wat er is de belangen van de bewoners te behartigen, waar ik ook deel van uit maak, uit gemakzucht één bewoner dingen onmogelijk kan maken.

kijk, als ik een dakraam wil plaatsen, de gallerij wil verbouwen, mijn kelderbox om wil bouwen tot werkplaats etc. dan heeft de vve een rol te spelen. als ik mijn woning duurzaam wil verbeteren zonder daarmee enige last, waardevermindering of andere schade, danwel econmisch, danwel in woongenot danwel in risico, te doen aan wie dan ook. dan is dat, in mijn optiek, iets slechts.

het basisbeginsel, geen belang, geen zaak. nu komt het erop neer dat het vve bestuur, laten wel wel wezen, de leden zelf kan het geen bal schelen, 'het niet nodig vindt' en daar wil ik liever geen genoegen mee nemen.

dus, kom ik terug op mijn basisvraag, kan de vve dit doen en wat zijn de methoden, wegen en eventuele juridische middellen die ik kan inzetten om dit obstakel te overwinnen.