Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-04-2011 15:22:26
Huishouden & Energie

Vve blokkeert zonnepanelen

Ik heb een appartementsrecht. dat klopt.

de stelling over het democratisch gehalte van de vve durf ik te betwisten.

inderdaad op papier staat de meeste stemmen gelden, de meerderheid bepaald. echter, in de praktijk komt het erop neer dat van de 60 of zo stemmen die er mogelijk zijn, slechts 6 naar de vergadering komen opdagen. dit betekend dat vergadering 1 geen beslissingen mag nemen, maar vergadering 2, met aangepaste uitnodiging, wel.

dat heeft als gevolg dat op die vergadering, 6 man voor iedereen belist. dat zijn niet de meeste stemmen, dat zijn er slechts 1/10de van.

ik ben het met u eens, op papier is het democratisch, in de praktijk komt het neer op desintresse en vriendjespolitiek. helaas.

de meeste van mijn medebewoners vinden het allemaal best, maar willen in hun leven niet gestoord worden door de vve. die vinden dat de vve er voor hen moet zijn, niet tegen hen. en zo stelt de vve zich nu wel op.

het feit dat ik vind dat een vve, zeker in deze configuratie, een juridisch onding is dat stamt uit de tijd van 'gebouw' oudsten en dat soort gedoe doet er niet toe.

de vve is een mooi idee op papier, maar in de praktijk werkt ze niet.

de vve is juridisch verplicht, dus ik zal het er mee moeten doen, echter, ik vind dat in deze de vve niet bevoegd is en wil weten of en hoe ik er om heen kan. moet ik naar de kanton rechter stappen? kan ik volstaan met de vve op de hoogte stellen van het plaatsen van de panelen? is het een beter idee de publiciteit op te zoeken? de politiek? een programma als radar?

want, los van de constructie vve, het is toch zot dat zij een streep door een duurzame investering kan zeggen omdat ze het 'lastig' vinden? de halve wereld is in rep en roer door energie kwesties (olie, kernenergie etc) en de een simpele vve in nederland kan verhinderen dat een particulier op eigen kosten hier een, ik geef toe zeer klein, steentje aan bijdraagt?