Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-04-2011 01:43:55
Huishouden & Energie

Vve blokkeert zonnepanelen

Ok mijn visie.

allereerst de stemming. als men tegen stemt, dan kan je via een verzoekschirft de zaak aan de rechter voor leggen. jouw argument zou ijn dat geval zijn dat ze zonder redelijke gronden de toestemming onthouden hebben. de rechter kan dan bepalen of het niet verlenen van toestemming terecht is en als het niet terecht is kan de rechter je daarvoor in de plaats toestemming geven.

het vervelende is echter dat zoals eerder gezegd is het dak eigendom is van alle leden van de vve. het ligt dus niet zo simpel als ik uit jouw berichten proef. strikt genomen zou het in strijd met de aktes zijn als men toestemming zou geven aan jou om gebruik te maken van iets dat aan iedereen toebehoort. ooit eens een uitspraak geweest over een gemeenschappelijke zolder die aan 1 iemand werd toegewezen. ook al gebruikte niemand die zolder, toch mocht dit niet want het was in strijd met akte om een gemeenschappelijk gedeelte aan 1 lid toe te wijzen. ik weet niet of dit hier echt opgaat maar dit kwam bij mij naar boven.

je zegt nu wel ik berokken niemand schade, maar hoe zit het als jij het hele dak (na toestemming daarvoor) volbouwt met zonnepanelen en vervolgens iemand anders ook zonnepanelen wenst maar dit kan niet want het dak is al vol. of er moet iets anders op het dak geplaatst worden wat nu niet kan. dit is wat ik bedoel met ik denk dat men juridisch gezien mogelijk niet eens toestemming zou mogen geven.

het kan zijn dat de situatie anders ligt en als men tegen stemt, dan zit er niets anders op dan aan de rechter te vragen dat besluit (om dus geen toestemming te geven) te vernietigen. er zit hier echter wel een hele korte termijn aan vast. dit moet je namelijk binnen een maand na het besluit indienen bij de rechtbank.