Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-04-2011 13:03:31
Voeding & Gezondheid

Wie heeft er ervaringen met de essence trainingen

Ik vind het ook jammer zulke negatieve reacties te lezen over de essence trainingen. ik heb de training zelf ook gevolgd en heb er ontzettend veel van geleerd! vriendin van mij heeft de training gevolgd en heeft me meegenomen naar een informatie avond. daarna heeft ze er nooit meer naar gevraagd en ik heb zelf op eigen beslissing besloten het te gaan doen (had tijd over en was ontzettend nieuwsgierig).

het afsluiten van de buitenwereld, te weinig slaap enz wat hier allemaal genoemd wordt is ook niet waar. de ramen in de trainingszaal zijn dicht, dat is alles. tijdens de pauzes kun je gewoon naar buiten ook buiten het gebouw en je mag iedereen bellen (wat ook veel gebeurd). ook wordt elke dag aan je gevraagd of je genoeg geslapen en gegeten hebt omdat dit ontzettend belangrijk is. als je namelijk niet goed uitgerust bent en niet goed gegeten hebt kan je inderdaad zoals eerder genoemd (in een negatieve reactie) niet goed leren.

ik heb tijdens mijn training allerlei mensen ontmoet het is duidelijk dat de training niet speciaal gericht is op een doelgroep van 'zwakke' mensen. als je zelf een keer wil kijken kan dat op in informatie-avond maar wil je dat niet ook prima! het is ieder zijn eigen keuze! ja ik heb ook vrienden en familie gevraagd, sommige zeiden nee, andere misschien en een aantal zijn ook mee gegaan naar de informatie avond. ik vond het leuk dat ze in ieder geval kwamen kijken waar ik 5 dagen geweest was. de mensen die niet mee gegaan zijn, heb ik ook niet meer gevraagd ik wil mensen niet pushen om het te doen. het moet ook voor hen gewoon hun eigen keus zijn.

tijdens de training wordt ook gezegd je moet niet naar mensen toe gaan en zeggen dat ze het nodig hebben, want dat is niet zo. en als mensen serieuze problemen hebben raden ze eerder aan naar een therapeut te gaan. de training is voor mensen die willen ontdekken wat ze nog meer kunnen. er wordt je niet verteld wat je moet doen, je gaat jezelf vragen stellen en je gaat daar ook zelf antwoord op geven.

dit is mijn verhaal, en het hoeft inderdaad niet zo te zijn dat iedereen die ervaring deelt. maar ik wilde het gewoon even kwijt...