Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-04-2011 15:34:20
Vakantie & Reizen

Hoe herken ik merkkleding.

Hallo mevr. van balen: ten eerste wil ik u zover geruststellen dat het krijgen
van een proces verbaal niet meteen betekent dat u geen vog meer krijgt:

dit hangt er helemaal vanaf in hoeverre dit tot een rechtszaak gaat leiden en hoe hoog de strafmaat wordt. ws. wordt het slechts een boete, zeker als de omvang van ingevoerde artikelen niet groter is dan u aangeeft en het er niet naar uitziet dat u "professioneel" heeft geprobeerd de wet te overtreden.

een vog komt pas in gevaar wanneer u een gevangenisstraf krijgt opgelegd, geloof ik van meer dan 3 maanden, of vergelijkbaar. wanneer u niet voor de rechter komt, en een boete accepteert is dat eigenlijk een schikking en heeft op uw vog normaal gesproken geen invloed.

hoe kunt u echt van nep herkennen? dat kunt u niet wanneer de vervalsing goed is en er geen certificaat van echtheid bij zit, dat overigens ook vervalsd kan worden.
gewoon geen "merk"-spulletjes in turkije kopen ... dat land staat erom bekend dat er namaak alom in de handel is. wanneer u het tot een rechtszaak laat komen, dus een boete niet accepteert, kunt u proberen de rechter ervan te overtuigen dat u geen kwaad in de zin had, in turkije zal ook wel echte merkkleding verkocht worden. dat laat zich aan de prijs en de locatie van verkoop (op de markt of in een goede winkel en tegen een normale prijs die niet
te ver afwijkt van de nederlandse prijs) verifieren.

en mocht de rechter het niet met u eens zijn, dan wordt het ws. toch gewoon maar een boete en komt nog steeds uw vog niet in gevaar.

en volgende keer maar gewoon echte souvenirs meenemen ... je gaat toch niet
naar turkije om nike en hello kitty te kopen ... neem ik aan?