Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 27-04-2011 20:44:04
Computers & Telefonie

Ruimte te kort op dvd schijfjes! hoe kan dat?

[quote=do123 schreef op woensdag 27 apr 2011, 20:29]ben ik nog een keer. op het dvd doosje staat dat er 120 min op past.
hoe moet ik dat dan lezen?
daarbij wordt uitgegaan van gewone 'standaard' dvd-kwaliteit.

het programma dat je gebruikt kan vele soorten/maten/kwaliteiten video aan. het hangt van de instellingen af of het allemaal past. maar zoals diumenge ook al aangaf, het is waarschijnlijker dat die melding de vrije ruimte op de harde schijf bedoelt. al het videomateriaal van je filmpje(s) moet eerst worden geconverteerd en wordt, in het juiste formaat eerst op de harde schijf opgeslagen. je bronmateriaal is misschien wel een hd-filmpje met een hoge resolutie? dat wordt dus eerst naar dvd-resolutie geconverteerd. pas als de hele 'film' klaar is wordt deze op de dvd gebrand.
kortom, je hebt op de harde schijf al minstens twee keer de grootte van het filmmateriaal nodig (en als de bron hd-kwaliteit is, misschien nog wel een veelvoud), plus nog de nodige ruimte die het programma nodig heeft om mee te kunnen werken.

controleer dus eerst eens hoeveel vrije ruimte je op je c: schijf hebt.

freya