Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aragon
aragon - 13-05-2011 13:44:48
Computers & Telefonie

Na aanpassing netwerk router waardeloos?

[quote=wendy de jong schreef op donderdag 12 mei 2011, 22:34]ik heb als internetprovider ziggo. en met 2 opgroeiende meiden in huis dachten we vorig jaar oktober dat het wel handig zou zijn thuis een netwerk aan te leggen. draadloos uiteraard. op aanraden van ziggo een router tussen gezet om het signaal te versterken. had een wereld verbinding. maar een paar weken geleden was mijn internet plotsklaps harstikke sloom. bij navraag bleek dat ze met een upgrade bezig waren en natuurlijk zou het de volgende dag verholpen zijn.nou de volgende dag kwam en ging maar geen verbetering. na een paar dagen en ik weet niet hoeveel keer het modem opnieuw opstarten nog steeds geen verbetering dus maar weer bellen.

nou lachen,gieren en brullen want medewerker test de verbinding en uiteraard is er niks mis mee. maar toch is hij draadloos nog trager dan een slak. oplossing van ziggo router er tussen uit en toch maar weer aan de kabels??!!

nu kan het aan mij liggen maar heb er expres opgelet en bij hun op de site gekeken wat zij aanraadde qua router. dan moet het toch niet zo zijn dat de router die net een half jaar oud is nu al weer de deur uit kan??

het is inderdaad mogelijk dat het signaal van ziggo tot de modem goed is, wat ook hun plicht is, maar draadloos kan er van alles fout gaan.
kijk eerst eens in de draadloze instellingen van de computer(s).
daar is terug te vinden of, en hoe de verbinding tot stand komt.

een eventueel alternatief als het draadlos niet meer lukt, is het werken met z.g. powerline adapters, die via het stroomnet werken, en in ieder geval een werkende internetverbinding garanderen.
dit soort adapters zijn er in div. merken en snelheden.

ik hoop dat je hier wat aan hebt,
succes......