Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cathy1
cathy1 - 14-05-2011 09:04:12
Geldzaken & Recht

Huurhuis leeghalen bij overlijden

Hallo,

allereerst gecondoleerd met het verlies van uw moeder.

staat er in de huurvoorwaarden van de woningstichting niet iets over 'huuropzegging bij overlijden' . ik weet niet welke woningstichting het betreft, maar online vind ik van veel woningstichtingen deze bepalingen wel, dus wie weet kunt u ze daar vinden.

het is nl niet toegestaan om een huurwoning voor onbepaalde tijd aan te houden na overlijden van de hoofdhuurder. aangezien er niemand in de woning achterblijft en u niet met bij uw moeder woonde kan de huur niet naar u overgaan. welke termijn er wettelijk voorstaat kon ik zo snel niet vinden, maar zag dat woningstichtingen vaak iets van 2 maanden hanteren.

ik weet niet wat er gebeurt wanneer met er achterkomt wanneer u het overlijden later meldt, en welke termijn u zelf nodig denkt te hebben voor het leegruimen, maar op zich is 2 maanden toch een redelijke termijn.
(maar aangezien uw moeder in april is overleden, is hiervan al een gedeelte verstreken)

ik begrijp dat het emotioneel moeilijk kan zijn om de woning leeg te halen, aan de andere kant is het ook niet netjes om een sociale huurwoning langere tijd aan de markt te ontrekken, wellicht zijn er mensen die heel dringend op een woning zitten te wachten.

sterkte ermee!
cathy