Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-06-2011 13:35:57
Voeding & Gezondheid

Wat is goed frituurvet?

Vroeger had je ossewit. gewoon het lekkerste, maar gezien de aanmaak van het verkeerde cholesterol in je aderen tegenwoordig niet meer verantwoord. koop dus gewoon zo'n plastic-can plantaardig vloeibaar frituurvet. aldi of lidl- merk is goed genoeg. gepaneerde producten vervuilen het vet het snelst. het verbrande paneermeel zakt naar de bodem van de pan. die troep moet je niet in je darmen krijgen, want het bevat roet (net als bij het barbecuen) en roet bevat stoffen welke kankerverwekkend kunnen zijn! verstandig is daarom het vet af en toe te zeven en vooral tijdig (na zo'n 8 x frituren) te vervangen. frituren: lekker, maar niet te vaak!