Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-06-2011 23:35:19
Voeding & Gezondheid

Wat is goed frituurvet?

Ik heb laatst in een artikel over frituurvet gelezen dat zonnenbloemolie ongeschikt is om meerdere malen in te frituren. de olie kan koud gebruikt worden of verwarmd. na het afkoelen en weer opwarmen tot ongeveer 180 graden, gaat de zonnebloemolie scheikundig veranderen en ontstaan er giftige stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. ook pure olijfolie schijnt die eigenschap te hebben. p.s. ik praat na wat deskundigen hierover zeggen/schrijven en heb er zelf geen verstand van. ik frituur zelf in vloeibare frituur-olie van ah of de c1000. na ongeveer 10x gebruik, vernieuw ik het vet vanwege verontreiniging door snackresten. (tussendoor zeef ik de olie ook wel eens maar de donkere kleur blijft, dat komt door verhitting )