Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-06-2011 03:09:53
Voeding & Gezondheid

Wat is goed frituurvet?

Sanne1958 schreef op zaterdag 25 jun 2011, 02:48: ik weet niet waar jullie wonen. maar het beste frituurvet is te krijgen bij de makro in belgie. blokken cocosvet. zuiver, geen geur. perfecte smaak. verbrandt niet en ook niet duur.
let echter wel op, maar dat geldt voor alle frites. eerst ontdooien, in tegenstelling tot wat er op de zak diepvriesfrites staat. dit vocht komt namelijk allemaal in je olie en geeft spetter, stank en een slappe frites.
maak je zelf frites. eerst voorfrituren, goed uit laten lekken en vervolgens even bijbakken.

helaas valt 'cocosvet/olie' net als 'palmvet/olie' onder de 'slechte vetten/oliën' met betrekking tot het verhogend gehalte in het bloed van het 'slechte cholesterol' oftewel 'ldh', m.a.w. draagt (droeg) bij voor hart/herseninfarct(en), ook het onderkend (langzaam) dichtslibben van de halsslagader(s). dit kan elk (para)medicus (o.a. huisarts, internist, cardioloog, diëtist) beamen (met wetenschappelijk bewijslast).