Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch - 27-06-2011 15:24:44
Geldzaken & Recht

Sun efficiency

[quote=mp.lugthart schreef op maandag 27 jun 2011, 10:26]wij zouden hier minimaal 600 euro per jaar aan energie door besparen. ook zouden zij het hele huis van led-verlichting voorzien. dit alles is het eerste jaar gratis en als wij in dat jaar ook daadwerkelijk aan energie bespaard zouden hebben wat dit bedrijf beweerd gaat het lease-contract in van 48,54 euro per maand.

minimaal 600 euro. en u schrijft over daadwerkelijk energie besparen.

wie bepaald die besparing? hoe wordt dat gecontroleerd? en wat als dit geen besparing oplevert? en als de besparing maar bijv. 100 euro is? hoeft u dan (helemaal) niets te betalen? hoe veel jaren duurt dat contract? bent u al vanaf het begin eigenaar van die led-verlichting (lease-contract), of pas na zoveel jaar?

ik voel hier toch een beetje een verkooppraatje, vooral wat die 'minimaal 600 euro' betreft.
12 x 48,54 is bijna 600 euro, dus die verkoper heeft waarschijnlijk gezegd, dat die verlichting dan in principe gratis is....... (maar dat maandbedrag en die besparing van 600 euro kan uiteraard ook heel 'toevallig' zijn).

die verkoper zegt dus: minimaal. dus garandeert hij dat ook, of? zo ja, waar bestaat die garantie dan precies uit?

buiten dat begint het al goed met dat bedrijf. hopelijk hebben jullie dat contract met een vergrootglas gelezen en (ook uiteraard) niet waar die verkoper bij was. dus eerst rustig en ontspannen dat contract doorgenomen, en vooral de zogenaamde kleine lettertjes bestudeert.

u heeft in ieder geval al enige twijfel, zoals ik uit uw verhaal begrijp. ik ben ook zeer benieuwd naar de antwoorden op mijn vragen.

gr. hutch