Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rj
rjw - 29-06-2011 15:58:19
Huishouden & Energie

Prijs drogisterijartikelen

[quote=vladja schreef op woensdag 29 jun 2011, 12:12]
als je inkomen wil vergelijken, dan moet je je niet blindstaren op bruto bedragen. je moet kijken wat er netto overblijft. de belastingvrije voet is in duitsland hoger, dus over dat bedrag wordt geen belasting ingehouden en de loonbelasting over het wel belaste deel is in duitsland lager dan in nederland. je houdt dus in duitsland veel meer over van hetzelfde bruto bedrag dan in nederland vergelijkt.



voor de kosten van producten moet je juist wel naar bruto lonen kijken. voor een fabrikant of winkelketen is het niet belangrijk hoeveel geld hun werknemers overhouden, maar hoeveel loonkosten ze hebben. dus als de brutolonen lager zijn, kan je je producten voor minder geld in de winkel leggen en toch dezelfde marge houden.