Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 19-07-2011 20:43:01
Vakantie & Reizen

Geld omwisselen

@hehahi e.a.,

binnen de eurozone is pinnen gratis.

sinds enkele jaren hoef je geen transactiekosten meer te betalen voor geldtransacties in euro’s in landen die tot de eurozone behoren en in een aantal landen die (deels) onder het bestuur van een europees land vallen. overboekingen, betalen met een bankpas en het geld opnemen in euro’s mogen niet meer kosten dan wat je in eigen land kwijt bent. dat betekent in de regel dat het geld opnemen via een geldautomaat in deze landen gratis is. als het om andere valuta dan de euro gaat geldt dit echter niet. in dat geval worden er wel kosten in rekening gebracht die vaak bestaan uit een vast bedrag plus een percentage over het totale transactiebedrag.

eurolanden
in de volgende eurolanden kun je zonder kosten euro’s uit de geldautomaat halen: belgië, cyprus, duitsland, finland, frankrijk, griekenland, ierland, italië, luxemburg, malta, nederland, oostenrijk, portugal, slovenië, spanje en slovakije.

geen transactiekosten
in de volgende landen worden er geen transactiekosten berekend als het gaat om de euro. alles wat je in lokale valuta doet kost je wel geld:
tsjechië, denemarken, estland, letland, litouwen, hongarije, polen, zweden, groot-brittannië, bulgarije, roemenië, ijsland, noorwegen, liechtenstein, zwitserland, martinique, guadeloupe, frans guyana, réunion, gibraltar, de azoren, madeira, canarische eilanden, ceuta, melilla en aland.

bron: vakantienieuws