Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 24-07-2011 16:33:58
Geldzaken & Recht

Is dit kraken? namelijk een huurster van een onzelf standige kamer zet een eigen cylinderslot in de voordeur van ons huis

Dit is weer zo'n situatie waarin alles nodeloos totaal uit de hand is gelopen. hard tegen hard, op je strepen staan en dan heb je oorlog. alleen de rechter lijkt nog uitkomst te kunnen bieden. helaas brengt een gerechtelijke procedure wel een beslissing maar, als je nog verder moet met elkaar, meestal geen oplossing voor het conflict. en reken maar dat je voorlopig nog niet van je zogenaamd tijdelijke huurders af bent, tenzij je tot een vergelijk kunt komen.

omdat de verstandhouding inmiddels helemaal is verziekt, zie ik als beste mogelijkheid het inschakelen van een mediator. ik neem aan dat jullie als verhuurders een rechtsbijstandsverzekering hebben. bemiddeling door een mediator wordt daar meestal door gedekt. neem wel eerst contact met hen op. je huurders kunnen, zonodig, een beroep doen op de gefinancierde rechtsbijstand.

http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/mediation">hier vind je meer over mediation.