Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 24-07-2011 17:16:43
Geldzaken & Recht

Is dit kraken? namelijk een huurster van een onzelf standige kamer zet een eigen cylinderslot in de voordeur van ons huis

Bosbess,

omdat de verstandhouding inmiddels helemaal is verziekt, zie ik als beste mogelijkheid het inschakelen van een mediator. ik neem aan dat jullie als verhuurders een rechtsbijstandsverzekering hebben.

een rechtsbijstandverzekering is geen haarlemmerolie, goed voor elke kwaal. zelfs het verhuren van een kamer in je eigen huis valt niet onder de dekking. en een eigen huis is in die betekenis een huis, waar je zelf woont. een huis, waarin je kamers verhuurt en niet zelf woont, is een mini-kamerverhuurbedrijf en is een zakelijk onderneming. zakelijk ondernemen is nooit gedekt op een particuliere rechtsbijstandverzekering.

jij zegt dat een rechtsbijstandverzekering dat wel dekt, misschien weet je dan wel welke verzekeringsmaatschappij deze dekking heeft. om je vast een eindje op weg te helpen: http://www.rechtsbijstandverzekeringvergelijken.nl/vergelijk-dekking-huurrecht-verhuur-kamer-eigen-woning-rechtsbijstandverzekering.php">deze maatschappijen bieden al geen dekking in geval van een hospita-kamer....

vladja