Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 31-07-2011 13:54:14
Voeding & Gezondheid

Kalknagels wat helpt echt?

[quote=nbw schreef op zondag 31 jul 2011, 03:15]laat je voeten amputeren zou ik haast zeggen.middeltjes zijn kostbaar en lossen niets op.
medicatie slikken is gevaarlijk en duur en moeizaam.wanneer begrijpen mensen dat het hebben van kalknagels niets heeft te maken met een probleem van verzorging of persoonlijke hygiene. er leven miljoenen schimmels en bacterieen op en van een menselijk lijf . kalknagels is een onschuldige variant die ,wellicht genetisch bepaald, sommigen treffen maar anderen niet.

heb er zelf 3 aan mijn tenen al 30 jaar. de rest 7 en 10 aan mijn handen doen het ook al 30 jaar zonder medicatie probleemloos. ergo snap deze hysterie niet.

@nbw
nou ja, je hoeft niet gelijk van hysterie te spreken toch?
heb jij er dan geen last van, van die 3 kalknagels?
mijn moeder had een kalknagel op haar grote teen en daar had ze toch behoorlijk last van en dan bedoel ik dat ze pijnklachten had, wel zodanig dat ze haast haar schoenen niet aan kon.
kijk, als je verder geen pijnklachten hebt, zou ik inderdaad ook niet allerlei middeltjes gaan gebruiken of pillen slikken die idd. behoorlijk gevaarlijk zijn.
maar als je er pijn van hebt, kan ik me voorstellen dat je daar toch wel vanaf wil.
(tenzij je goed op je handen kunt lopen, maar dan krijg je weer andere problemen) ;-)

@mason

mijn moeder had wel zo'n ernstige kalknagel dat de huisarts hem heeft verwijderd.
na een half jaar ongeveer zat er weer een gezonde nagel op.
het ligt er dus een beetje aan in hoe ernstige mate je nagel is aangetast.
beterschap!