Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-08-2011 00:27:53
Geldzaken & Recht

Kerstzegels maar geldig tot 6 januari 2011, wordt niet aangegeven.

Katjangpedis schreef op zondag 12 dec 2010, 23:21: we gaan er dus vanuit dat de decemberzegels 0,34 eurocent waard zijn (staat nergens op dat velletje) en ik moet dus 12 cent bijfrankeren? kan dat dan, 12 cent bijplakken? ik vind het wel een beetje lijken op dat afronden van belminuten.

bijfrankeren gaat als volgt: je gaat met brief naar postagentschap en die heeft frankeermachine en plakt daar de door hem/haar ingevoerde bijwaarde op de brief. ze doen dit al enige jaren sinds de postkantoren langzaam maar zeker verdwijnen. er is 1 voorwaarde voor jou aan verbonden: die frankeerzegel heeft een datum dus moet hij dezelfde dag op de post. de kerstzegels zijn ook dus het hele jaar gewoon bruikbaar, met bijplakken. maar deze zegels mogen niet naar het buitenland, ook niet voor bijplakken. kort samengevat: al heb je zegels van 2006, als je voldoende bijplakt blijft het geldig.