Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-08-2011 22:56:08
Auto & Vervoer

Onderhoud om garantie te behouden bij dealer 4x zo duur

Stacey schreef op woensdag 24 aug 2011, 22:42: despuiter schreef op woensdag 24 aug 2011, 22:36: nee, het is europees geregeld dat de fabrieksgarantie niet vervalt wanneer de auto in onderhoud is bij een universeel bedrijf..

dat lees ik er niet uit...........

--vanaf dan moeten autofabrikanten namelijk verplicht technische informatie over uw auto geven aan elke garagehouder die daarom vraagt.

-->> wel mag de autofabrikant u verplichten om onderhoud dat onder de garantie valt uit te laten voeren door een aangewezen garage--http://www.rendement.nl/mijn-rendement/nieuws/id1848-vrije-keuze-garage-bij-onderhoud-auto.html">info

volledige quote van mijn rendement
vanaf 1 juni bent u niet meer aangewezen op de merkgarage als u onderhoud aan uw nieuwe auto wilt laten uitvoeren zonder dat uw garantie vervalt. vanaf dan moeten autofabrikanten namelijk verplicht technische informatie over uw auto geven aan elke garagehouder die daarom vraagt. wel mag de autofabrikant u verplichten om onderhoud dat onder de garantie valt uit te laten voeren door een aangewezen garage.

volgens dit artikel vervalt de garantie niet wanneer je laat repareren bij een ander dan de merkendealer. garantiereparaties, die kosten je niets, moeten bij een aangewezen garage