Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-09-2011 17:31:30
Huishouden & Energie

Waaromzakken de matrassen van ikea steeds in

Kort samengevat heb ik nu al een aantal keer een matras gekocht en geruild. dat ruilen was omdat er iedere keer een kuil onder mijn bekken ontstaat in het matras, na korte tijd, meestal binnen een week (of twee weken).

http://traagschuim.info/opbouwtraagschuimmatras.php

nu heb ik vandaag deze site gespeld en begrijp ik ook waaróm dat zo is. ikea spreekt over hr foam, wat een andere benaming voor koudschuim zou moeten zijn, maar waarschijnlijk polyether is. zoals de benaming van de matrassen op de site ook is. ze hebben: binnenvering, latex en polyether.

namen en kleuren worden willekeurig gebruikt lijkt het. zo heb ik een http://bit.ly/qzxzg2">fjordgard matras die bestaat uit drie verschillende lagen: iets wat lijkt op traagschuim, een gele en een witte laag.

als ik deze normaal gebruik kan ik er niet langer dan een week redelijk op liggen, en langer dan een nacht niet. dus uitslapen kan niet in het weekend. het gedeelte onder mijn bekken zakt in en ik krijg enorme pijn in mijn onderrug.

ik heb de matras nu omgedraaid en slaap er redelijk op, 4 nachten, nog geen kuil, lijkt het. maar een hoop geld betaald en doe niets anders dan oplossingen zoeken.

denk dat het verstandigste is om daar te gaan praten en vragen of je ook vaker kan ruilen in de periode van 90 dagen.

maar... heeft ikea dan iets anders te bieden? dat vraag ik me af. een oplossing zou zijn wachten met terugbrengen en tzt een tegoedbon krijgen,of nu, binnen de 90 dagen alsnog ruilen voor een andere bv de latex.

de info site is een interessante site in dit geval!

lieflijke