Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-09-2011 11:02:34
Huishouden & Energie

Waaromzakken de matrassen van ikea steeds in

Hallo temmetje: daar heb ik nog niet aan gedacht. die heb ik ooit gratis mogen ophalen via mp. maar op een matras van 22 cm? zou dat kunnen?

aan de ene kant heb ik veel vertrouwen in ikea, daar koop ik al jaren. en niet alles is topkwaliteit, maar zo veel mensen als daar toch matrassen kopen, en met mijn lengte en gewicht moet dat toch geen enorm issue zijn.

maar t blijft voor mij wel een probleem.

volgens de info site gebruikt ikea geen goede materialen per kg. en vermeldt ook geen juiste gegevens per product, bv over latex zeggen ze dat het goed vocht afvoert. ook hebben ze het bv over hr foam, wat een andere benaming is voor koudschuim, en ze gebruiken geen koudschuim maar polyether. polyether kan erg kuilvorming geven. koudschuim doet dat juist niet.
nu hebben ze wel koudschuimmatrassen maar met een te laag getal per kg 35 en dat moet toch minstens, als onderlaag, 50/kg zijn.
het memoryfoam is te dun bij ikea en heeft zo geen enkele functie.

al moet ik zeggen: heb ik 10 jaar uitstekend, zonder kuil op een goedkope polyether matras van leen bakker geslapen, slechts 10 cm dik. ook de allerduurste leven problemen op als je de kassa site leest over matrassen.

iedere matras kopen een gok.

ik zie in ieder geval geen enorme lijst aan klagers over ikea matrassen, dat zegt al wel wat. (positief)

blijft over hoe los ik mijn probleem op.

holtes opvullen met bv koudschuim
stevige deklaag van koudschuim kopen of kussens van de bank a 200€.
toch matras terugbrengen, maar levert dat wat op?
kijken naar de bedbodem (goed plan)

hagavik heb ik inderdaad ook gehad.

bedankt voor jullie meedenken!

fijne dag, lieflijke