Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

simonlebon
simonlebon - 28-09-2011 15:58:16
Auto & Vervoer

Opgevoerde scooters te koop in de winkel en bij de politie

Dat is de ellende in nederland eric, en zo kan ik wel meer zaken opnoemen die scheef liggen tussen burger en overheid.

kijk eens naar de recente identiteitsbewijs zaak. een burger heeft 4 jaar gestreden tot aan de hoe raad toe. donner wordt in het ongelijk gesteld, en vervolgens probeert hij via een spoedwet de boel weer om te draaien. "ik heb verloren, dus passen we de regels aan".

hij had er ook voor kunnen kiezen de identificatieplicht te laten vervallen, maar nee hoor....dat is immers ook een http://headlines.nos.nl/forum.php/view_message/6503">boeteverdubbelaar geworden.

maar het probleem is dat jij als jij wordt aangehouden jij moet aantonen dat de brommer al opgevoerd was. bovendien weet je dat hij niet aan de voorschriften voldoet. zelf zou ik hem weer wat laten begrenzen (uitlaat, cdi, ring), tot 55-60 km/h wordt er niet zo moeilijk gedaan, omdat de politie ook weet dat meekomen met het verkeer veiliger is dan continu voor inhaalmanoeuvres van automobilisten zorgen. bij controle kun je wel een boete krijgen en het risico dat je je weg verder te voet moet afleggen.

mijn snorscooter loopt maximaal 35km/h maar dat rij ik niet continu, eigenlijk alleen op overzichtelijke rechte stukken. omdat het ook een elektrische is en dus weinig geluid maakt, moet ik sowieso wat meer participeren en bijv fietsers kenbaar maken dat ik ze nadert.