Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

simonlebon
simonlebon - 29-09-2011 06:10:01
Geldzaken & Recht

Waarom huurtoeslag minderen tewijl belastingaftrek wel mogelijk blijft?

[quote=petram schreef op dinsdag 27 sep 2011, 19:31][quote=simonlebon schreef op dinsdag 27 sep 2011, 14:42]ook al heb ik zelf een koophuis, vind ik dat korten niet terecht. waarschijnlijk wordt het huurwaardeforfait (=belasting over je koopwoning) weer verhoogd.

zo blijven ze van de hra af, maar snoepen er weer wat van af.
.... wij betalen als huurder ook ontr goed belasting ik betaal voor 1 jaar 600 € de bv betaald de
helft dit jaar zijn we 70 verhoogd..

zoals stacey al zei, het gebruikersdeel van de ozb is afgeschaft, het eigenarendeel is er nog wel. ik zou eens even goed kijken wat er op de aanslag staat:"aan de eigenaar" of "aan de bewoner"? je huisbaas moet de ozb betalen.

het huurwaardeforfait is een heffing die aan de hand van de waarde van het huis berekend wordt; bij een huis van anderhalve ton is dat €1.125,-(0,75%). bij dat huis betaal je jaarlijks ca € 7.500 aan rente (5%) aan de bank . afhankelijk van je inkomen krijg je ca € 2.400 per jaar terug van de belastingdienst. alleen aan rente betaal je voor een koophuis van 150.000 ca € 425,- netto per maand let wel op dat is alleen rente, dus daar komen nog bij: aflossing/opbouw, verplichte levensverzekering, opstalverzekering, onderhoud etc.. ook andere lasten zijn zwaarder bij het bezit van een koopwoning: waterschap, gemeentelijke belastingen etc.

kopen lijkt goedkoper, totdat je alles bij elkaar optelt. maar aan het eind van de rit heb je dan toch je stenen doos, net als de rest van de baby boomers, dus dan is je huis geen drol meer waard. of je zit nog met een restschuld.

het kromme van de hra is dat je hoe meer je verdient, hoe meer je terugkrijgt, niet gek dat vvd en cda er niet aan willen komen.....