Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

birdies
birdies - 05-10-2011 11:29:39
Geldzaken & Recht

Zorgkosten

........dat zal steeds moeilijker gaan voor o.a. bovengenoemde voorbeeld ( bijstandsmoeder met drie kinderen) en andere mensen die rond moeten zien te komen met een minimum inkomen.........

moeilijk, misschien wel ja, maar niet onmogelijk. en een bijstandsmoeder met 3 kinderen, is echt niet zo slecht af. wat nogal eens vergeten wordt, is dat huur- en zorgtoeslag er nog bij komen als inkomsten. ook kwijtschelding gemeentelijke heffingen. om het dan nog maar niet te hebben over allerlei potjes die gemeenten hebben voor zaken als schoolspullen, laptops, clubjes enz. enz.

wat dat betreft is het financieel helemaal niet aantrekkelijk om aan het werk te gaan. sterker nog: een paar poetshuisjes per week en je inkomsten liggen stukken hoger dan degenen die hard werken voor net meer dan het minimumloon. dat begint eindelijk ook tot de politiek door te dringen.