Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spikkel - 05-10-2011 11:31:19
Geldzaken & Recht

Zorgkosten

[quote=eva369 schreef op woensdag 5 okt 2011, 09:15]nee, want een deel is als inkomens afhankelijk. bijdragen svw en een bijstandsmoeder krijgt zorgtoeslag en een miljonair niet. bovendien is het toch ook niet eerlijk als een miljonair die nooit ziek is, moet betalen voor een iemand die altijd ziek is en niet werkt...

zorgpremie is helemaal niet inkomensafhankelijk. de bijstandsmoeder betaalt 7,75 % van haar hele inkomen aan zorg. ditzelfde percentage betaalt de miljonair/grootverdiener echter niet over het hele inkomen maar over de eerste 33.000 euro. dit wordt met ingang van 2012 opgetrokken naar 50.000 euro. iemand met modaal inkomen betaalt net zoveel voor zorg als de miljonair/grootverdiener. zorgtoeslag krijg je zowat niet meer met een modaal inkomen.

ik ben zo'n iemand die altijd ziek is en niet werkt. helaas ben ik zo geboren. de zorgkosten die ik per maand maak zijn hoger dan mijn jaarinkomen. wil je mij dit zelf laten betalen ? moet ik een hogere premie betalen omdat ik een risicogroep ben ? wat kan ik er aan doen dat ik zo geboren ben ? wees blij dat je zelf gezond ben, heb je enig idee hoe 'rijk' je bent ?

over oneerlijk gesproken, de miljonair/grootverdiener wenst niet voor mijn zorg te betalen maar ik moet wel voor hun hypotheekrenteaftrek betalen ? dat is pas asociaal !!