Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dr
draadje - 05-10-2011 12:24:04
Geldzaken & Recht

Zorgkosten

[quote=spikkel schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:51][quote=birdies schreef op woensdag 5 okt 2011, 11:29]moeilijk, misschien wel ja, maar niet onmogelijk. en een bijstandsmoeder met 3 kinderen, is echt niet zo slecht af. wat nogal eens vergeten wordt, is dat huur- en zorgtoeslag er nog bij komen als inkomsten. ook kwijtschelding gemeentelijke heffingen. om het dan nog maar niet te hebben over allerlei potjes die gemeenten hebben voor zaken als schoolspullen, laptops, clubjes enz. enz.

ooit weleens geprobeerd aanspraak te maken op die potjes ? in de folder die ze elk jaar sturen staat het allemaal zo makkelijk. vergeet het maar.

mijn eigen bijdrage voor orthopedische schoenen kon ik terugkrijgen. voor je iets aanschaft moet je eerst vragen of je het vergoed krijgt. aanvraag ingediend, afgewezen, verder geen uitleg. ruim een jaar later heb ik alle stukken op moeten vragen. hierin stond dat ze de aanvraag hadden afgewezen. als ik een nota had moest ik opnieuw een aanvraag indienen en zouden mijn kosten vergoed worden. kleinigheidje, dit stond wel in hun stukken maar niet in mijn afwijzing. die aanvraag moest binnen 6 weken gebeuren. op dat moment had ik al 235 euro voor mijn schoenen betaald die ik niet meer vergoed kon krijgen uit het potje.




spikkel! juist. velen uit het kabinet halen er altijd de bijzondere bijstand bij.
met name in 2008 balkenende bij de algemene beschouwingen,en nu met name de vvd (stef blok) ze vergeten even dat de gemeenten in 4 jaar tijd met 2 miljard zijn gekort uit het algemeen fonds ,terwijl zij er meer taken bij hebben gekregen. zij mochten wel ivm wweb (wet werk en bijstand) gelden houden als zij iemand aan het werk kregen. maar er zijn juist meer bijstandontvangers bijgekomen. ook de wmo (straks ook de awbz) is er bij gekomen. je kunt nu al zien dat gemeenten gaan knibbelen op de uren voor het pgb en hulpmiddelen.
kort door de bocht ,net zoals u aangeeft,kom er maar eens om bij gemeenten op voorzieningen of financiele steun! wij hebben dit als vereniging al lang uitgezocht. rest ons te melden dat de verdeelsleutel naar aantal inwoners gemeenten,voor met name kleine gemeenten slechter uitvalt vwb vergoeding uit het algemeen gemeente fonds> saliant detail is dat provincies in 2012 met 300 miljoen worden gekort! waarvan akte.