Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vanden bosch
vanden bosch - 09-10-2011 15:03:21
Computers & Telefonie

Geen abonnement en toch brief van intrum justitia

@diumenge: waarom een dossier opbouwen? als een vordering niet op jouw naam staat, hoef je helemaal niets te doen.

sowieso heeft terugsturen aan intrum geen zin. daar doen ze nooit wat mee, weet ik uit ervaring.

als het een volstrekt ander iemand betreft, is het beste om de brieven te negeren.

mocht intrum/relatieplanet uiteindelijk besluiten om tot dagvaarding over te gaan, zal de gerechtsdeurwaarder de gba gegevens opvragen en komt men er vanzelf achter dat die persoon daar niet woont.

zelfs als er toch, omdat er toch iemand op uw adres ingeschreven staat met die naam, een dagvaarding in de bus valt, kunt u daar formeel niets mee.
u bent immers niet gedagvaard, maar iemand anders.

op dat moment is het wel handig om een paar dingen te doen:
1- de betreffende gerechtsdeurwaarder opbellen en zeggen dat hij/zij een dagvaarding op naam van ...... bezorgd heeft op uw adres en dat deze persoon daar niet woont en nooit gewoond heeft.
2- een brief sturen naar de griffie van de rechtbank:
"op ...... is aan mijn adres, .........................., op verzoek van [eisende partij] een dagvaarding betekend, waarvan bijgaand het voorblad, aan [naam gedaagde partij]. de gedaagde partij woont echter niet op dit adres en is aan mij ook verder onbekend.

handelend als zaakwaarnemer ex art:6:198bw verzoek ik u namens gedaagde de dagvaarding ongeldig te verklaren, althans eiseres niet-ontvankelijk te verklaren in haar vordering, en haar, zoveel mogelijk bij voorraad, te veroordelen tot de kosten, hieronder te begrijpen een bedrag voor mij als zaakwaarnemer, gelijk aan het gebruikelijk salaris-gemachtigde.

[naam en plaats

handtekening]

met dat laatste handeld u het voor de gedaagde ook nog eens netjes af en als u mazzel heeft wordt de tegenpartij ook nog veroordeeld om aan u een bedrag aan salaris te betalen.