Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tdehond
tdehond - 10-10-2011 09:31:20
Geldzaken & Recht

Smaad en laster

[quote=nbw schreef op maandag 10 okt 2011, 02:44]@robtien

allereerst geloof je verhaal absoluut niet. geen enkel minderjarig kind is ooit wegens smaad of laster aangeklaagd, want dat kan juridisch gewoon niet. punt!!!

de ouders van minderjarigen kunnen aansprakelijk gesteld worden voor de misdragingen van hun kinderen.
in een ander geval deden twee middelbare scholieren op myspace onjuiste en schadelijke beweringen over de adjunct-directeur van hun school. de directeur klaagde de scholieren (en hun ouders) aan wegens laster, smaad, nalatigheid en falend ouderlijk toezicht.

2. laster en smaad
sites zoals myspace geven kinderen en tieners een groot podium voor zelfexpressie, en ze zijn niet te verlegen om daar gebruik van te maken. maar in sommige gevallen gaan zij te ver en gebruiken ze deze sites bijvoorbeeld om klasgenoten of leraren aan te vallen. deze aanvallen kunnen soms leiden tot rechtszaken wegens laster of smaad. kinderen kunnen tevens door de school worden gestraft.