Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

henson
henson - 12-10-2011 18:15:43
Huishouden & Energie

Welke dimbare spaarlampen?

Hallo,

hele vreemde antwoorden, dimbare spaarlampen zijn al een hele tijd op de markt, je moet alleen even goed zoeken!
heb er zelf vorig jaar twee gekocht, waren toen nogal duur, maar denk dat ze nu al een stuk goedkoper zijn. worden met een gewone dimmer gedimd, het verschil met een gloeilamp is dat de dimmer eerst op vol moet omdat de lamp even op volle kracht moet branden en daarna pas kan worden teruggedimd......en dat die van mij niet volledig tot nul kunnen worden gedimd zoals een gewone gloeilamp maar tot zeg maar een derde van de lichtopbrengst...daarna gaan ze uit.
de dimbare lampen heb ik destijds bij een elektro-speciaalzaak gekocht, de lampenwinkel had ze ook, maar die was een keer zo duur met dergelijke dimbare spaarlampen. heb destijds ook nog even op internet gezocht en ook daar zijn ze volop te koop; kijk maar eens op de conrad site!! de megaman wordt ook bij plentyparts verkocht.
de kleur van de lampen stond me eerst niet aan; maar heb dit zelf even gecorrigeerd met een beetje muurverf (deze lampen worden immers niet heet).
doe dit al jaren met diverse spaarlampen en het effect is prima.

mvg. henson